תהייה שעלתה לי, בעקבות ההתעקשות לחזור לקשקש על אגודה מוניציפלית

אלוני מיה • 26/8/2019 כניסות

האם באגודה מוניציפלית חברי הוועד מתוגמלים כספית?
כי מנסיון אני יודעת שבוועד המקומי הכהונה היא בהתנדבות, ולא מסתדר לי שחברים ותיקים במושב ובהרחבה מעוניינים להשית אגודה שתכליתה גביית כספים כדי "לפצות" על אוזלת היד המכוונת של המועצה, אני שוב ושוב תוהה - מי מרוויח מזה?
מי רואה באגודה ה"קהילתית" כלי עזר למשכורת ומוכן תמורתו למכור את הוריו שחיים מקצבת זקנה ואת שכניו שחיים משתי משרות שכירות מחוץ למושב (עם שני רכבים ותשלום "וולונטרי" על "גני מועצה" כדי שהילדים יאכלו קוטג' 5% ולא רק קורנפלקס שהוא בונזו לילדים...)
אם הוועד המקומי כל כך להוט להיטיב עם תושבי המושב, מדוע אינו מגייס אותנו להפגין, למחות, להתגייס, כדי להשיג תקציבים למושב?
זאת גזירה משמיים שראש המועצה מר עובד נור לא מוכן להחזיר לנו מעט מהמיסים שאנחנו משלמים? (רק לידיעה, בכפר יחזקאל אחוז הגבייה עומד על 98%. דומה לרם און ומולדת. בישוביי תענך יש כ-50% גביה, בכפרים אולי 15% והקיבוצים מתקזזים ולא משלמים כלום.
תמשיכו להנות מהפוסטים של ראש המוצעה על פועלו, לפני יותר מעשר שנים ביקשנו לקרות את מגרש הכדורסל, לא מהמיסים שלנו - ממפעל הפייס. אז ביקשנו....
ראש המועצה רואה בנו ישוב חזק ודוחף לכך שנשלם הכל מכיסינו (חוץ מהחובות על פי חוק), ככה נוח לו להעביר תקציבים לשכנים מהמגזר ולהצטדק שאנחנו "ישוב חזק"... תמשיכו להיות פראיירים, כי הכסף שלנו טוב יותר מאשר של שכינינו (יהודים וערבים כאחד) שמביאים תקציבים למועצה ולא נדרשים לממן כלום. גם לא לשלם מיסים כחוק...)
העיקר שאנחנו גיבורים. נקים אגודה, נשתה את כספם של התושבים (מזל שהיה לנו שכל להחתים אותם מבעוד מועד), ונראה למועצה שאנחנו מסתדרים בלעדיה!
היפ היפ הוריי!

הודעות בנושא זה