דרורי בורלא

לזכרם • כניסות

.

דרורי נולד בינואר 1936 בבי"ח אסותא בת"א. הוא גר בשכונת הדר בהוד השרון.

אימו חינקה לבית צוקרניק הגיעה בשנת 1935 משצ'צ'ין שבפולין. אביו יעקב עלה בשנת 1923, מביאליסטוק. הוריו נפגשו בהדר, בעת שאביו אימן אימוני נשק את חברי ההגנה.

דרורי למד בבית הספר אהרונוביץ בכפר מל"ל. אחד ממנהלי ומורי בית הספר היה אליעזר שמאלי ז"ל. דרורי דיבר עליו בהערצה ונהנה מדרך הלימוד בטבע, בה אליעזר דגל. בבית הספר ספג דרורי את אהבת הארץ, הכרתה ואת האהבה לשירי א"י.

לאחר לימודיו ביסודי, המשיך ללמוד בבי"ס מקצועי במקס פיין שבתל אביב ובמקביל עזר להוריו בפרנסת הבית.

אביו של דרורי היה מפקד ההגנה ומפקד הנוטרים בהדר. מגיל צעיר דרורי קיבל על עצמו תפקידי עזרה לפעולות ההגנה, החל מתצפיות ביקורת של הבולשת הבריטית וגמור בהעברת ידיעות, ומאוחר יותר גם העברת נשק ממקום למקום.

מדי פעם כשהערבים התנכלו לאביו, נאלצה המשפחה לעבור לגור בבתים אחרים באזור.

עם קום המדינה, הצטרף לתנועת השומר הצעיר בקן רמתיים.

לאחר שירותו הצבאי בנח"ל וכמודיעין בפיקוד דרום וצפון, הצטרף לקיבוץ דן בצפון. הוא היה רכז הביטחון של הקיבוץ והשתתף בהרבה פעילויות הגנה ושמירה על הגזרה הצפונית. כמו כן עבד במסגריית הקיבוץ, תרם רבות בתיכנון ופיתוח כלים ועזרים שפתרו בעיות טכניות רבות בענפי המשק ובכך ייעל ושדרג את העבודה. במקביל היה גם חבר בהגנת הטבע בצפון בה פעל להפריית צמחי בר.

בשנת 1963, בהיותו כמעט בן 28, קיבל דרורי צל"ש מאלוף פיקוד הצפון – אברהם יפה, על גילוי יוזמה, אומץ לב וחילוץ פצועים תחת אש חזקה בעת מתקפה סורית בצפון.

בזמן מלחמת ששת הימים שימש כקצין מבצעים במפקדת חבל דן , שהייתה אחראית על הישובים: דן, דפנה, שאר ישוב, כפר סולד. הוא לקח חלק בסיפור הידוע של הטנק הסורי בבניאס. בהמשך השתתף גם במבצע קדש ובמלחמת ההתשה.

בשנת 1969 נפטר אביו, והוא החליט לחזור להדר על מנת לעזור לאימו בניהול העסק המשפחתי להשבחת מים.

באותו הזמן הכיר את ציפורה לבית אליאש, השניים נישאו בשנת 1972 וזמן קצר לאחר לידת בתם הבכורה סיגל, פרצה מלחמת יום הכיפורים.

דרורי, שנלחם בחזית הצפונית, נפצע קשה בידו מפגז סורי ואושפז כ-9 חודשים בבי"ח רמב"ם.

בשנת 1974 עברו ציפי ודרורי לגור בירקונה במשק העזר של צ'יטולובסקי.

בירקונה נולדו שלושת ילדיהם הנוספים: חן, וקובי ודורי 'התאומים'.

דרורי וציפי טיפחו את המשק, הקימו בוסתן מצידו האחד וגינת ירק מאחורי הבית. בחלקו האחורי טיפחו פינת חי עם תרנגולות, ברווזים, פניניות, עיזים וחיות נוספות.

דרורי היה חבר ועד לתקופה קצרה וייעץ בתחום המים במושב.

הוא המשיך לפתח את העסק המשפחתי והיה ממובילי תעשיית המים בישראל. לימים הצטרפו הבנים לעסק המשפחתי, עזרו לו בניהולו וכיום ממשיכים את דרכו כדור שלישי בעסק.

דרורי המשיך לעבוד בעסק עד יומו האחרון.

דרורי היה אדם צנוע, טוב לב, איש עמל ישר והגון, שאהב לעזור לזולת.

לדרורי נולדו 12 נכדים, אשר אהב אותם מאד ודאג להקנות להם את ערכיו ומורשתו .

הוא אהב מאד לבשל. בימי שבת היה מכין שקשוקות בטעמים שונים וחברים של ההורים שהיו מגיעים ידעו שיזכו לצלחת הגונה. לימים החליט לפתוח דוכן שקשוקה, ביריד השנתי בירקונה של "עמותת חיים" וכיום משפחתו ממשיכות לקיים דוכן זה.

סיפור הצל"ש